Teklif Formu
+90 212 438 42 06
info@taksimdanismanlik.com

Tanınmış Marka

Ağımızda, ulusal ve uluslararası şirketlerin global piyasada rekabet ederken başarılı olabilmelerinin en önemli koşulu ise maddi birtakım güçlerinin olmasının yanı sıra, sahip oldukları markaların ulusal ve uluslararası arenada tanınmış olup olmadığıdır. Giderek küçülen dünyamızda, marka; artık ürünün kalitesinden çok o ürünün hangi yaşam kalitesini ve sosyal olarak hangi katmanda bulunduğunuzu gösteren bir etiket halini almıştır. Burada önemli olan, hedef kitleyi iyi analiz ederek ürüne kitleyi etkileyici bir kimlik oluşturulması ve aslında tanınmış markayı yaratanın da dünya teknolojisiyle yarışarak en yüksek kaliteyi ortaya koyarken yapılan başarılı reklamların olduğunun göz ardı edilmemesidir.
 

TANINMIŞ MARKA OLMAK İÇİN İŞTE FIRSAT
 

Tanınmış marka kavramı gündeme geldiği andan itibaren büyük ilgi uyandırmış ancak mevzuatta ve uygulamada tam olarak oturtulamadığından dolayı değişik çevrelerce tartışmalara konu olmuştur. Bu anlamda tanınmış markanın tam bir tanımı da yapılamamış ve bu konunun belirlenmesi yargı kararlarına ve doktrine bırakılmıştır. Türk Patent Enstitüsü tanınmış marka kriterlerini tespit ederek 17.09.2004 tarihli Resmi Marka Bülteni´nde ilan etmiştir. TPE tarafından yayınlanmasına veya tesciline karar verilen başvuruların periyodik olarak yayınlandığı Resmi Marka Bülteni, Resmi Marka Gazetesi, Resmi Patent Bülteni ve Resmi Endüstriyel Tasarım Bülteni 03.07.2015 tarihinden itibaren http://bulten.tpe.gov.tr/adresinden yayınlanacaktır. Bir markanın tanınmış marka olarak kabul edilmesi demek o markanın tescilli bulunduğu mal kategorisinden bağımsızlaşarak, kendi başına bir kalite sembolü ve güçlü bir reklam aracı haline gelmiş olduğunu göstermektedir. Marka çeşitleri 4 ana başlıkta toplanmaktadır:

a) Ortak Marka: Üretim veya ticaret veya hizmet işletmelerinden oluşan, bir gurubun mal veya hizmetlerini diğer işletmelerin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işarettir.
 

b) Garanti Markası: Marka sahibinin kontrolü altında bir çok işletme tarafından o işletmelerin ortak özelliklerini, üretim usullerini, coğrafi menşelerini ve kalitesini garanti etmeye yarayan işarettir.
 

c) Ticaret Markası: Bir işletmenin imalatını ve /veya ticaretini yaptığı mallan, başka işletmelerin mallarından ayırt etmeye yarayan işarettir.
 

d) Hizmet Markaları: Bir işletmenin hizmetlerini diğer işletmelerin hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işarettir.

İlginizi Çekebilecek Diğer Bloglar

Bizi Takip Edin :
Bize Ulaşın
  • Esentepe Mahallesi Yüzbaşı Kaya Aldoğan Sokak Pardus PLaza No:4 Şişli/İstanbul
  • Telefon : +90 212 438 42 06
  • Oud Metha Offices, 1st Floor, Block B Healtcare City Dubai, UAE
  • Telefon : +90 850 888 85 71
  • Fax : 0212 438 42 07
  • info@taksimdanismanlik.com

Ne Aramıştınız ?