FAYDALI BİLGİLER
Ana Sayfa » Marka Belge Düzenleme

Marka Belge Düzenleme

 

Marka Tescil Maliyeti

Marka tescil başvurusu aşamasında alınan ücretler Türk Patent Enstitüsüne ödenecek sınıf başına harç ücreti ve vekillik ücretinden oluşmaktadır.
Sınıf sayısı, başvurusu yapılacak markanın kullanılacağı veya kullanıldığı ürünlerin ve hizmetlerin girmiş olduğu sınıfların belirlenmesi sonucu ortaya çıkar.


10-12 aylık süreç sonunda marka tescil belge düzenleme aşamasında yine Türk Patent Enstitüsüne belge düzenleme harcı vekil kanalı ile yatırılmaktadır. Marka tescil başvurusundan yaklaşık 1 sene sonra ödenecek tescil belgesi düzenleme harcı 472 TL’ dir.
Bu miktar tamamen Türk Patent Enstitüsü’ ne harç olarak yatırılır. Tarafımızdan bir vekillik ücreti alınmamaktadır.


Ancak bu ücret de vekil kanalı ile marka sahipleri adına Türk Patent Enstitüsü ‘ ne yatırılır ve Enstitü tarafından vekile yani TAKSİM’ e fatura edilir. TAKSİM müşterilerine bu miktarı fatura eder.

© 2009 Taksim Danışmanlık
Turgut Reis Mahallesi B-14 Blok No.27 Tekstilkent/Esenler - İSTANBUL
Tel: +90(212) 438 42 06 Fax: +90(212) 438 42 07 E-Mail : info@taksimdanismanlik.com